Известие

Collapse
No announcement yet.

Принудително охлаждане на интеркулер

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Принудително охлаждане на интеркулер

Какво мислите за вариант за поставяне на вентилатор за допълнително охлаждане на кулера?Особенно при градско според мене ще има ефект в жегите.Не видях тема в която да е дискутирано

Toва е наистина интересна идея колега. Би трябвало да има ефект.
    Alfa Romeo 156 2.4JTD+++ Alfa Romeo 156 1.9JTD+
    ex. Fiat Stilo 1.6 16v

Comment

Ефекта ще е кръгла 0
      Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Добре де, защо ще е 0 ефекта.Кажи може да има причина която да ни обягва.Иначе чисто теоретично би трябвало да има ефект.Като гледам къде са го сложили пред кутията на въздушния филтър си мисля, че не може да минава много въздух през самия кулер.Поне при мене е опрян в кутията за въздушния филтър.

Comment

Ако ще се гониш по добре е голям челен кулер.
          Алфа 166 2.4 JTD

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
            Ефекта ще е кръгла 0
            На каква база е това твърдение ?
            Fiat Punto 1.4GT 1996
            Hyundai Tucson 2.0 2007
            Renault Clio 1.5 2019

Comment

Няма да се гоня но си мисля, че ефективноста ще е по-голяма.Пък и с 136 коня къде да се гоня
              Нещото което ме накара да мисля в тая посока е разхода който виждам сутрин като пътувам към работа на хладно и наобед или вечерта като се прибирам по същия път със същото каране-сутрин разхода е 1-1,5 по-малко от колкото в жегите.Не знам дали има нещо общо но само за тая причина се сетих.
              Last edited by mitkomeg; d.m.y г., 09:46.

Comment

Климатик
                Alfa Romeo 166 2.4JTD 136hp - 2000

Comment

Първоначално публикувано от mitkomeg Покажи съобщение
                  Няма да се гоня но си мисля, че ефективноста ще е по-голяма.Пък и с 136 коня къде да се гоня
                  Нещото което ме накара да мисля в тая посока е разхода който виждам сутрин като пътувам към работа на хладно и наобед или вечерта като се прибирам по същия път със същото каране-сутрин разхода е 1-1,5 по-малко от колкото в жегите.Не знам дали има нещо общо но само за тая причина се сетих.
                  Сутрин караш при 15 гр. след обед на 35, евентуалния вентилатор вкарва през кулера въздух с температура 35 гр. вентилатора има и някакъв разход на електричество, а той изисква енергия от двигателя.
                  Last edited by lordliness; d.m.y г., 10:32.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                    Сутрин караш при 15 гр. след обед на 35, евентуалния вентилатор вкарва през кулера въздух с температура 35 гр. вентилатора има и някакъв разход на електричество, а той изисква енергия от двигателя.
                    И аз съм на тва мнение...

Comment

На бегачките слагат пръскалки като тези за чистачките, да му поливат вода директно... Аз мисля, че ефект от охлаждането ще има, въпроса е дали има смисъл за ежедневна кола, която се кара в задръствания, още повече, че ФИАТ на някои мотори изобщо не си правят труда да слагат интеркулер...

Comment

Нали не си мислите, че сте първите на които е хрумнало

Comment

Просто сваляйте и почистване радяторите и кулера на една - две години
                          sigpic
                          Alfa Romeo 166 V6 Turbo
                          FIAT COUPE powered by Nitrous Oxide System

Comment

Първоначално публикувано от Росен Желев Покажи съобщение
                            Ако ще се гониш по добре е голям челен кулер.
                            За на 100% с твоето мнение.

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
                            На бегачките слагат пръскалки като тези за чистачките, да му поливат вода директно... Аз мисля, че ефект от охлаждането ще има, въпроса е дали има смисъл за ежедневна кола, която се кара в задръствания, още повече, че ФИАТ на някои мотори изобщо не си правят труда да слагат интеркулер...
                            Навремето на Божурище Марто от Русе пръскаше кулера на косуърда с нитро.

Водата не е чак толкова ефективна според мен.
                            ALFA ROMEO 164 2.0 Facelift
                            ALFA ROMEO 164 SUPER 2.5TD
                            Audi a6 2011 3.0 TDI Quattro
                            Mini Cooper 1.6 16V Turbo kit 1++hp

Comment

Първоначално публикувано от mitkomeg Покажи съобщение
                              Най-вече разхода зависи от маршрута.
                              Почти никога в двете посоки разхода не може да ти е еднакъв.
                              Примерно моя разход до работа също се различава с 1 литър в едната посока спрямо другата. И за това не е виновен кулера.
                              При нормално каране, когато турбината не надува на макс е абсолютно безсмислено това упражнение, което искаш да направиш.
                              A20DTH ЖТД ама не баш
                              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Working...
                              X